Політика конфіденційності

Цей документ є перекладом Політики конфіденційності на українську мову. У разі розбіжностей між російськомовною версією Політики конфіденційності і цим перекладом — лише версія Політики конфіденційності на російській мові є юридично обов’язковою. Версію Політики конфіденційності на російській мові можна знайти тут: https://yandex.ru/legal/confidential/?lang=ru.

Дата публікації: 21.06.2021

Поточна версія доступна за адресою: https://yandex.ua/legal/confidential

Ця політика конфіденційності (далі — Політика) діє щодо всієї інформації, включаючи персональні дані у розумінні застосовного законодавства (далі — «Персональна інформація»), яку ТОВ «ЯНДЕКС» (Yandex LLC) та/або його афілійовані оcоби, включаючи всіх осіб, що входять до однієї групи з ТОВ «ЯНДЕКС» (далі — «Яндекс»), можуть отримати про Вас під час використання Вами будь-яких сайтів, програм, продуктів та/або сервісів Яндекса (далі разом — «Сервiси»), інформацію про які Ви можете знайти на сайтах yandex.ru, yandex.com, yandex.ua, yandex.by, yandex.kz, yandex.com.tr, yandex.co.il та інших сайтах, що належать Яндексу (далі разом — «Сайти»), так само як і в ході виконання Яндексом/його афілійованими особами будь-яких угод і договорів, укладених з Вами у зв'язку з використанням Вами Сервісів. Яндекс може також отримувати Персональну iнформацiю вiд своїх партнерiв (далі — «Партнери»), сайти, програми, продукти або сервіси яких Ви використовуєте (наприклад, від рекламодавців Яндекса або служб таксі). У таких випадках передавання Персональної інформації є можливим лише у випадках, встановлених застосовним законодавством, і здійснюється на підставі спеціальних договорів між Яндексом і кожним з Партнерів.

Будь ласка, зверніть увагу, що використання будь-якого з Сайтів та/або Сервісів може регулюватись додатковими умовами, які можуть вносити до цієї політики зміни та/або доповнення, та/або мати спеціальні умови щодо персональної інформації, розміщені у відповідних розділах документів для таких Сайтів/Сервісів.

Для забезпечення використання Вами Сайтів і Сервісів Ваша Персональна інформація збирається і використовується Яндексом, в тому числі включаючи Товариство з обмеженою відповідальністю «ЯНДЕКС», юридичну особу, створену згідно законодавству Російської Федерації і зареєстровану за адресою: 119021, Росія, Москва, вул. Льва Толстого, д. 16 (ТОВ «ЯНДЕКС») або його афілійованою особою, яка представляє відповідний Сервіс в інших юрисдикціях. З інформацією про те, яка особа представляє той чи інший Сервіс, Ви можете ознайомитись в умовах використання відповідного Сервісу.

Для користувачів, які знаходяться на території Європейської Економічної Зони (ЄЕЗ) або Швейцарії, Яндекс представлено на території ЄЕЗ і Швейцарії компанією «Яндекс Ой», юридичною особою, створеною згідно законодавству Фінляндії, зареєстрованою за адресою: Мореєнікату 6, 04600 Мянтсяля, Фінляндія.

Для користувачів, які знаходяться на території Ізраїлю, Яндекс представлено на території компанією «Яндекс.Го Ізраел Лтд» (Yandex.Go Israel Ltd), юридичною особою, створеною згідно законодавству Ізраїля, зареєстрованою за адресою: 148 Менахем Бегін Ст., Тель-Авів, Ізраїль 6492104.

Захист Вашої Персональної інформації та Вашої конфіденційності є надзвичайно важливими для Яндекса. Тому при використанні Вами Сайтів і Сервісів Яндекс захищає і обробляє Вашу Персональну інформацію у строгій відповідності до застосовного законодавства.

  • Слідуючи нашим обов'язкам захищати Вашу Персональну інформацію, у цій Політиці ми б хотіли найбільш прозоро проінформувати Вас про наступні моменти:
  • (a) навіщо і як Яндекс збирає і використовує («обробляє») Вашу Персональну інформацію, коли Ви використовуєте Сайти та/або Сервіси;
  • (b) якими є роль та обов'язки Яндекса як юридичної особи, яка приймає рішення про те, навіщо і як обробляти Вашу Персональну інформацію;
  • (c) які інструменти Ви можете використовувати для скорочення обсягу Персональної інформації про Вас, яку збирає Яндекс;
  • (d) якими є Ваші права у рамках здійснюваної обробки Персональної інформації.

Персональна інформація, зібрана у процесі роботи Сайтів та/або надання Сервісів, може різнитись залежно від того, чи використовуєте Ви для доступу до Сайтів та/або Сервісів Віш обліковий запис.

У тих випадках, коли Ви здійснюєте вхід до свого облікового запису, Персональна інформація, зібрана про Вас Яндексом під час використання Вами Сайтів і Сервісів, може бути зіставлена і пов'язана з іншою Персональною інформацією, зібраною Яндексом у рамках використання Вами Вашого облікового запису (наприклад, дані про Вашу особу, контактні дані, вік і стать, якщо вони були надані Яндексу). Яндекс не перевіряє надану Вами Персональну інформацію за винятком випадків, передбачених користувацькою угодою або умовами використання окремих сервісів, і не може судити про її достовірність, а також про те, чи володієте Ви достатньою правоздатністю для надання Вашої Персональної інформації. Проте Яндекс виходить з того, що Ви надаєте достовірну і достатню Персональну інформацію, а також своєчасно оновлюєте її.

  1. Яндекс може збирати наступні категорії Персональної інформації про Вас під час використання Вами Сайтів і Сервісів:
  2. (i) Персональна інформація, надана Вами при реєстрації (створенні облікового запису), така як Ваше ім'я, номер телефону, адреса та вік;
  3. (ii) електронні дані (HTTP-заголовки, IP-адреса, файли cookie, веб-маяки/піксельні теги, дані про ідентифікатор браузера, інформація про апаратне та програмне забезпечення, дані мережі wi-fi);
  4. (iii) дата і час здійснення доступу до Сайтів та/або Сервісів;
  5. (iv) інформація про Вашу активність під час використання Сайтів і/або Сервісів (наприклад, історія пошукових запитів, дані про покупки в Сервісах, дані про відвідані організації, лайки і переваги, адреси електронної пошти тих, з ким Ви ведете переписку, дані телефонної книги, інформація про взаємодію з іншими користувачами, а також файли і контент, що зберігаються в системах Яндекса);
  6. (vi) інша інформація про Вас, необхідна для обробки у відповідності до умов, які регулюють використання конкретних Сайтів або Сервісів Яндекса;
  7. (vii) інформація про Вас, яку ми отримуємо від наших Партнерів згідно з умовами угод, укладених між Вами і відповідним Партнером, і угод, укладених між Яндексом і Партнером.

Також Яндекс використовує файли cookie і веб-маяки (включаючи піксельні теги) для збирання Персональної інформації та пов'язання такої особистої інформації з Вашим пристроєм і веб-браузером (див. розділ 11 цієї Політики).

Яндекс не збирає цілеспрямовано чутливу персональну інформацію (таку як расове походження, політичні погляди, інформація про здоров'я та біометричні дані), за винятком випадків, передбачених користувацькими угодами окремих Сервісів.

Проте Ви можете самостійно надати їх Яндексу, і в такому разі Яндекс буде обробляти їх у рамках надання Вам Сервісів (наприклад, якщо Ви задаєте пошукові запити, які стосуються Вашого здоров'я).

При цьому Ви мусите брати до уваги, що Яндекс не може запитати Вашої згоди на таку обробку, оскільки не обізнаний заздалегідь про потенційно чутливий характер Персональної інформації, яку Ви можете надати Яндексу.

Яндекс не збирає дані з метою складання «портрету» користувача тією мірою, за якої це може суттєво вплинути на Ваші права та свободи у відповідності до застосовного законодавства.

  • Яндекс не має права обробляти Вашу Персональну інформацію без достатніх для цього правових підстав. Тому Яндекс обробляє Вашу Персональну інформацію лише в тому разі, якщо:
  • (i) обробка є необхідною для виконання договірних зобов'язань Яндекса перед Вами, включаючи забезпечення роботи Сайтів і Сервісів (наприклад, надання Вам результатів пошуку за Вашими пошуковими запитами);
  • (ii) обробка є необхідною для дотримання встановлених законодавством зобов'язань;

(iii) коли це передбачено застосовним законодавством, обробка є необхідною для забезпечення законних інтересів Яндекса у разі, якщо така обробка не чинить суттєвого впливу на Ваші інтереси, Ваші фундаментальні права та свободи. Зверніть увагу, що при обробці Вашої персональної інформації із зазначених підстав Яндекс завжди буде намагатись підтримувати баланс між своїми законними інтересами і захистом Вашої конфіденційності.

  1. Яндекс обробляє Вашу Персональну інформацію для забезпечення своїх законних інтересів, наприклад, у наступних випадках:
  2. (a) щоб краще розуміти, як Ви взаємодієте з нашими Сайтами та/або Сервісами;
  3. (b) щоб удосконалювати, змінювати, персоналізувати або іншим чином покращувати Сайти і Сервіси в інтересах усіх користувачів;
  4. (c) щоб пропонувати Вам інші продукти та сервіси Яндекса або інших компаній, які, на нашу думку, можуть Вас зацікавити (тобто показувати Вам рекламу, яка враховує Ваші інтереси);

(iv) для конкретних цілей або у відповідності до вимоги застосовного законодавства ми можемо запитати Вашої окремої згоди на обробку Вашої Персональної інформації. Для юрисдикцій, де згода визнається окремою правовою підставою, початок використання Вами Сайтів та/або Сервісів Яндекса виражає Вашу згоду з такою обробкою.

Цим ми інформуємо Вас, а Ви підтверджуєте, що у Вас немає жодних зобов’язань щодо надання нам будь-якої Персональної інформації при використанні Вами Сайтів або Послуг і воно ґрунтується виключно на Вашій вільній волі.

Разом з тим Ви усвідомлюєте, що без надання Персональної інформації ми не зможемо надати Вам можливість скористатися Сервісами, а використання Вами Сайтів буде обмеженим.

Яндекс завжди обробляє Вашу Персональну інформацію у певних цілях і лише ту Персональну інформацію, яка має відношення до досягнення таких цілей. Зокрема, ми обробляємо Вашу Персональну інформацію для наступних цілей:

(i) надання Вам доступу до Сайтів та/або Сервісів (в т. ч. надання результатів пошуку у відповідь на Ваші пошукові запити, з урахуванням Ваших вподобань, історії пошуку та іншої Персональної інформації про Вас, доступної Яндексу);

  • (ii) надання доступу до Вашого облікового запису, включаючи електронну поштову скриньку Яндекса та сховище файлів, якщо Ви зареєстровані у відповідних Сервісах;
  • (iii) здійснення зв'язку з Вами для надсилання Вам повідомлень, запитів та інформації, яка стосується роботи Сайтів і Сервісів, виконання угод з Вами та обробки Ваших запитів і заявок;
  • (iv) персоналізація реклами та пропозицій з урахуванням Ваших вподобань, історії пошуку та іншої Персональної інформації про Вас, доступної Яндексу;
  • (v) підвищення зручності використання Сайтів і Сервісів, у тому числі для показу найбільш релевантних результатів пошуку та надання більш персоналізованих Сайтів і Сервісів, а також для покращення інших продуктів, додатків і Сервісів Яндекса;
  • (vi) створення нових продуктів, утиліт і пропозицій Яндекса;
  • (vii) захист Ваших прав і прав Яндекса;
  • (viii) збір, обробка і надання статистичних даних, більших даних та інших досліджень.
Читайте также:  Термінова зупинка екстрадиції за правилом 39 Регламенту ЄСПЛ

Privacy Policy — VistaCreate

This Policy defines the scope of privacy and degree of confidentiality protecting the information provided by users during registration and normal use of crello.com (“Site”), VistaCreate’s services, programs and facilities.

This Policy applies to Site owned and operated by Crello Ltd., a Cyprus corporation, and its affiliates (doing business as and collectively referred to as “VistaCreate”).

By using the Site, user provides his/her consent that VistaCreate has the authority to collect, use and disclose the user’s personal information according to the rules of this Policy. VistaCreate is part of the Cimpress plc group of companies and is one service offered by Vista. A list of all Cimpress affiliated brands can be found by visiting www.

cimpress.com/our-businesses/. Cimpress plc, together with its subsidiaries and affiliates, including but not limited to Crello, is referred to in this Privacy Policy as “Cimpress”.

VistaCreate is part of the Cimpress plc group of companies and is one service offered by Vista. A list of all Cimpress affiliated brands can be found by visiting www.cimpress.com/our-businesses/. Cimpress plc, together with its subsidiaries and affiliates, including but not limited to VistaCreate, is referred to in this Privacy Policy as “Cimpress”.

This Privacy Policy contains the rules upon which such information is collected and used, and also the reasons for disclosure of such information. These rules apply to any personal information collected by VistaCreate.

When you visit the Site, we collect certain information, including:

  • IP address, time of the visit, and browser type and language version, which may be collected automatically.
  • Navigational information, namely the address and path of the user through the Site, and actions performed on the Site.
  • Information supplied by the user during registration at the Site, including the login, full name and e-mail;
  • Information supplied by the user during purchase, such as a billing address and the credit card number.

Registered users also have an option to provide additional personal information such as address and phone number within their profiles. Each user can control what information is displayed publicly at “Edit profile” page.

VistaCreate never requires users to provide genetic data, biometric data, information revealing racial or ethnic origin of users, their political opinions, religious or philosophical beliefs, trade-union membership, and data concerning their health or sex life or sexual orientation.

Each user has the right to refuse the submission of personal information at any time. However, in this case, some functions and services offered at the Site may be degraded and/or made unavailable, in part or in its entirety.

USE OF PERSONAL INFORMATION

Collection and use of the user’s personal information is performed by VistaCreate for the following purposes:

  • Creation, management and maintenance of an account;
  • Processing of the user’s inquiries and operations at the Site;
  • Customer service;
  • Data analysis and statistical research for the purposes of improving offered goods, products or technologies;
  • Provision and display of the content specially chosen in accordance with preferences and interests of the user;
  • Maintenance of operation of interactive areas;
  • Payment of commissions;
  • Identification of the supplied files;
  • Communication and contacts on matters concerning transactions made by the user;
  • Notification about new goods and services to the Site user;
  • Marketing communications for promotion and advertising of VistaCreate’s products, products offered by other Vista services and third-party products.
  • VistaCreate will ask for user’s consent before using his/her personal information for a purpose other than that listed in this Policy.
  • VistaCreate collects personal information about its users only, and does not require users to provide VistaCreate with personal information of any third persons, except for case of sharing the lightbox preview as described below.
  • VistaCreate has the ability to send communications concerning transactions performed by the user, payment reminders and questions concerning purchase confirmation.

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

Загальні положення

Управління   цим сайтом https://www.unian.ua/  (далі – «Сайт») здійснюється  ТОВ «УКРАЇНСЬКЕ НЕЗАЛЕЖНЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО НОВИН», код ЄДРПОУ 21452108, юридичною особою, яка зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі — «Компанія»).

  • Компанія з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; в зв'язку з чим, Компанія прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту кожному користувачеві.
  • У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – «Політика») встановлено порядок здійснення Компанією обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Команії з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також, контактна інформація для  користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.
  • Збір та використання персональних даних
  • Володільцем та розпорядником персональних даних користувачів Сайту є ТОВ ТОВ «УКРАЇНСЬКЕ НЕЗАЛЕЖНЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО НОВИН».
  • При використанні користувачем сервісів Сайту Компанією здійснюється обробка даних користувача, а саме:
  • — даних, що надаються користувачем як при заповненні реєстраційних форм, так і в процесі користування сервісами;
  • — файли cookie;
  • — ір-адреси;
  • — параметри і налаштувань інтернет-браузерів (User-agent).

Компанія збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше ім'я і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, номер контактного телефону, дата народження, стать і т.д.

), які свідомо і добровільно надані Вами як суб'єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

Звертаємо Вашу увагу: Компанія обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту суб'єкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необов'язкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.

Компанія не збирає будь-яку інформацію, до обробки якої, законодавством встановлені певні вимоги, як-то інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання в скоєнні злочину або засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Компанія збирає дані про статистику відвідування Сайту. Відомості можуть містити інформацію про з'єднання, трафік, браузер користувача, а також про дату, час, тривалість роботи в мережі Інтернет та знаходження на Сайті.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних  Сайту.

Місце зберігнання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: Україна, м. Київ, вул. Кирилівська, б.23.

  1. Цілі використання персональних даних
  2. Ваші персональні дані використовуються в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, у тому числі, але не виключно: «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а також відповідно до Правил використання сайту та інших актів, що регулюють діяльність Компанії.
  3. Термін зберігання персональних даних
  4. Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.
  5. Після того, як суб'єкт персональних даних перестав бути користувачем Сайту шляхом видалення свого облікового запису на Сайті, його персональні дані також автоматично видаляються.
  6. Використання файлів cookie

Cookie — це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести комп'ютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в комп'ютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

  • Важливо:
  • • при повторному відвідуванні користувачем Сайту, дані файлів cookie оновлюються;
  • • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookie на пристрої користувача;
  • • відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування сервісів Сайту.
Читайте также:  Підтримка - зразок позовної заяви про розірвання шлюбу коли є неповнолітні діти

Компанія дбає про своїх користувачів і намагається зробити перебування на Сайті максимально комфортним, для цього Компанії необхідно, за допомогою файлів cookie, проаналізувати поведінку, переваги і інтереси користувача. Такий аналіз допоможе Компанії поліпшити досвід взаємодії з Сайтом, визначити найбільш зручний інтерфейс і навігацію Сервісу.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce), Компанія використовуємо такі категорії файлів cookie:

Строго необхідні файли cookie — потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту. Також, здійснюють запам'ятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

Експлуатаційні файли cookie — агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.

Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д.

Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.

Функціональні файли cookie — використовуються для збереження параметрів або  конфігурацій, які зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.

Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: ім'я користувача, фото в профілі, інформація по залишених коментарях, мовна версія Сайту, місцезнаходження, відомості про те, чи надавалася користувачеві будь-яка інформація або обрані переваги раніше, а також інші параметри  налаштування Сайту .

  1. Дані файли cookie також дозволяють користувачам дивитися відео, брати участь в інтерактивах (опитування, голосування) та взаємодіяти з соціальними мережами.
  2. Щоб зробити більш приємними враження після відвідування ресурсу, зазначені файли cookie запам'ятовують надану користувачем інформацію, підвищуючи ефективність взаємодії з Сайтом.
  3. Деякі дані файлів cookie можуть надаватися третім сторонам, які мають дозвіл з боку веб-ресурсу і виключно для зазначених вище цілей.

Цільові файли cookie —  використовуються для надання контенту, який може зацікавити користувача. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера.

Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: відстеження рекомендованого текстового, графічного, аудіо та відеоматеріалу, щоб уникнути повторного показу, управління цільовою рекламою, оцінка ефективності рекламних кампаній, інформація про відвідування користувачем інших ресурсів при переходах, а також інші параметри налаштування Сайту.

Сайт може ділитися цією інформацією з іншими сторонами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах для того, щоб вони надавали якісну таргетовану рекламу.

Cookie-файли сторонніх сервісів і сервісів аналітики:

Політика конфіденційності | Укрпошта

ПАТ «Укрпошта» (далі — Укрпошта) дотримується принципів конфіденційності й недоторканості інформації, отриманої від клієнтів Укрпошти в рамках надання послуг поштового зв’язку.

Укрпошта гарантує збереження інформації з обмеженим доступом та захист персональних даних користувачів послуг поштового зв’язку (далі – Користувачі), у т.ч. при використанні офіційного сайту Укрпошти, мобільних застосунків, прикладних програмних інтерфейсів та застосувань, платежів та переказів за платіжними системами тощо (далі – Послуги).

  • Політика конфіденційності (далі – Політика) націлена на публічне інформування Користувачів про порядок збору (обробки), зберігання, передачі персональних даних та інформації, що надається в рамках надання Послуг Укрпошти.
  • Використовуючи Послуги Укрпошти, Користувач погоджується з усіма правилами та умовами Політики.
  • Перед початком використання Послуг просимо ознайомитися з Політикою.

Мета обробки персональних даних

Метою обробки персональних даних є надання Послуг.

Збір персональних даних

Персональні дані – відомості чи сукупність відомостей про Користувача, який ідентифікований або може бути конкретно ідентифікований.

Неперсоніфікована інформація — інформація, яка не прив’язана до конкретного Користувача Послуг.

Персональні дані, які обробляє Укрпошта, охоплюють контактні дані, які надаються Користувачами при використанні Послуг (прізвище, ім’я, по батькові, номер телефону, адреса електронної пошти тощо); яка використовується для оплати товарів та Послуг Укрпошти; номери та історію поштових відправлень тощо. Інформація отримується при використанні Користувачем Послуг, у т.ч. за допомогою сайту Укрпошти, мобільних застосунків тощо. Дані передаються Користувачами добровільно з метою забезпечення можливості виконання Укрпоштою зобов’язань за Послугами.

Неперсоніфікована інформація використовується виключно для формування статистичних даних та з метою покращення Послуг, у т.ч. інформування Користувача про нові Послуги.

Зокрема у разі використання мобільного застосунку, — версія операційної системи, приблизне місцезнаходження мобільного пристрою у разі самостійного надання згоди Користувачем на використання гео-локації, IP-адреса пристрою, дата та час авторизації у мобільному застосунку.

Використання інформації

Інформація, яку отримує Укрпошта, використовується для:

  • створення облікового запису Користувача;
  • надання Послуги або функції, яку замовив Користувач;
  • зв’язку з Користувачами з метою інформування про персоналізовані унікальні пропозиції та акції Укрпошти;
  • оцінки та аналізу ринку, клієнтів, продуктів та сервісів, які надаються Укрпоштою;
  • ефективного клієнтського обслуговування;
  • забезпечення оновлення і технічної підтримки Послуг, у т.ч. мобільного застосунку на пристрої Користувача;
  • будь-яких інших цілей в обсязі, достатньому для якісного надання Послуг.

Передача інформації третім особам

Укрпошта може передавати інформацію отриману від Користувачів в рамках надання Послуг третім особам з метою належного виконання своїх обов’язків за цими Послугами.

Поширення Укрпоштою персональних даних без згоди Користувача або уповноваженої ним особи дозволяється у випадках, визначених законом, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

Захист конфіденційної інформації та інформації про Користувача

Конфіденційна інформація, персональні дані та неперсоніфікована інформація зберігаються на внутрішніх ресурсах Укрпошти, доступ до яких обмежується згідно з вимогами положень Політики інформаційної безпеки Укрпошти.

Безпека

На веб-ресурсах Укрпошти вжиті достатні заходи для захисту інформації, проте просимо прийняти до уваги, що абсолютно безпечного та безпомилкового шляху передачі даних мережею Інтернет не існує.

Укрпошта не несе відповідальності за функціонування серверів, постачальників послуги доступу до мережі Інтернет, роботу третіх осіб, з вини яких може бути неможливий чи обмежений доступ до сайту, можливий витік інформації з вини третіх осіб, а також за розголошення Користувачем своїх персональних даних, у т.ч. даних авторизації на сайті Укрпошти, у мобільних застосунках, прикладних програмних інтерфейсах та застосуваннях.

Інформація, що розміщена на веб-ресурсах Укрпошти, охороняється діючим законодавством, яке регулює право інтелектуальної власності. Тиражування, переклад, запис в архіві, копіювання на інші електронні носії інформації, яка розміщена, заборонена.

Права та обов’язки Користувача

Користувач має право на отримання інформації про порядок обробки своїх персональних даних, а також інші права, визначені частиною 2 статті 8 Закону України «Про захист персональних даних» від 01.06.2010 № 2297-VI (зі змінами) (далі – Закон).

Користувач зобов’язаній, зокрема, але не обмежуючись:

  • не вчиняти дії, спрямовані на введення інших Користувачів в оману;
  • не надавати в користування свої персональні дані третім особам;
  • не здійснювати збирання, систематизацію, зберігання, обробку або поширення персональної інформації інших Користувачів;
  • не намагатися одержати доступ до персональних даних інших Користувачів будь-яким способом, включаючи, але не обмежуючись, шляхом обману, зловживання довірою, підбору даних аутентифікації та ідентифікації.

Якщо Користувач реєструється на офіційному сайті Укрпошти, у мобільних застосунках, прикладних програмних інтерфейсах та застосуваннях від імені та в інтересах третіх осіб, то надаючи дану згоду Користувач підтверджує те, що має достатній обсяг повноваження для вчинення таких дій, в тому числі – щодо надання від їх імені згоди на обробку персональних даних на викладених вище умовах, як їх представник (батько, мати, опікун, та інші, передбачені чинним законодавством, особи).

Згода Користувача

Відповідно до Закону, Укрпошта здійснює обробку персональних даних Користувачів з метою надання їм Послуг на підставі дозволу на обробку персональних даних, наданого відповідно до Закону для здійснення повноважень та для виконання правочину, стороною якого є Користувач.

Користувач може добровільно надати Укрпошті згоду на обробку його персональних даних з метою отримання рекламно-інформаційних матеріалів або іншою зазначеною метою.

Реєструючись на офіційному сайті Укрпошти, у мобільних застосунках, прикладних програмних інтерфейсах та застосуваннях, Користувач підтверджує те, що ознайомлений з умовами цієї Політики конфіденційності, зокрема і з метою обробки персональних даних, зазначених у цій Політиці, і правами, наданими суб’єктам персональних даних згідно зі ст. 8 Закону, та використання персональних даних Укрпоштою, шляхом проставлення галочки у графі «Погоджуюсь з Політикою конфіденційності».

Файли cookie

Cookie — це невеликі текстові файли, які зберігаються на пристроях Користувача під час відвідування сайту Укрпошти. На сайті Укрпошти можуть бути використані файли cookie, щоб зрозуміти, який вміст вас цікавить, і запам’ятати вас, якщо ви знову завітаєте на сайт. Укрпошта зберігає файли cookie, щоб забезпечити технічно бездоганне і оптимізоване надання Послуг.

Файли cookie, які можуть бути використані Укрпоштою, не можуть завдати шкоди пристроям Користувача.

Більшість файлів cookie, які можуть бути використані Укрпоштою, є так званими сеансовими файлами cookie, які автоматично видаляються в кінці відвідування Користувачем веб-сайту Укрпошти.

Інші файли cookie залишаються на пристроях Користувача до тих пір, поки він їх не видалить. Ці файли cookie дозволяють розпізнавати браузер Користувача при наступному відвідуванні.

Читайте также:  Державна реєстрація розірвання шлюбу

Додаткова інформація

Укрпошта залишає за собою право змінювати Політику конфіденційності.

У випадку виникнення запитань щодо Політики конфіденційності, надсилайте лист на електронну пошту ukrposhta@ukrposhta.ua.

Політика конфіденційності

Захист даних важливий для нас, і ми ставимося до цього дуже серйозно. Ми співпрацюємо з вами на основі довіри та прагнемо забезпечити вашу задоволеність в усіх сферах. Це, звичайно, також стосується і того, як ми обробляємо ваші персональні дані.

Метою цієї політики конфіденційності є інформування вас про те, як обробляються ваші персональні дані. Тому, будь ласка, прочитайте та зверніть увагу на наступну інформацію. Наша політика конфіденційності є доповненням до умов використання веб-сайтів компанії Б.

Браун.

  • Оператором веб-сайту та особою, відповідальною за захист даних, є:
  • Б. Браун Мельзунген АГ
  • Карл-Браун-Штрассе, 1
  • 34212 Мельзунген
  • Німеччина 

До цієї заяви про конфіденційність можуть вноситись зміни під час подальшої розробки нашого веб-сайту та впровадження нових юридичних вимог чи нових технологій або ж для покращення нашого сервісу для вас. Тому ми рекомендуємо періодично переглядати цю заяву про конфіденційність.

2. Загальна інформація про обробку персональних даних

Ця заява про конфіденційність застосовується до даних, включаючи персональні дані, які можуть бути зібрані про вас компанією Б. Браун. Персональні дані – це дані або комбінація окремих наборів даних, за допомогою яких вас можна ідентифікувати.

Ми збираємо, обробляємо та використовуємо ваші персональні дані відповідно до законів про захист даних Федеративної Республіки Німеччини та правил захисту даних Європейського Союзу. За жодних обставин ми не передаємо ваші персональні дані третім особам, які не входять до Групи компаній Б. Браун, для рекламних або маркетингових цілей без вашої на те згоди.

Оскільки ми міжнародна компанія, ми використовуємо зовнішніх постачальників послуг. Якщо дані, які обробляються, є персональними даними, то були укладені відповідні договірні угоди та здійснені організаційні заходи відповідно до чинного законодавства для забезпечення захисту ваших даних.

У нашій компанії дотримання юридичних вимог та цієї заяви про конфіденційність контролюється нашими працівниками із захисту даних. Наші працівники пройшли навчання з обробки персональних даних та зобов’язались у письмовій формі дотримуватись правил захисту даних. 

3. Характер та обсяг використання даних

Відповідно до принципу відмови від збору зайвої інформації та економії даних ми збираємо персональні дані на нашому веб-сайті лише тоді, коли це необхідно для досягнення вами ваших цілей та/або якщо ви добровільно надаєте їх нам.

При введенні ваших персональних даних або комерційної інформації (наприклад, адреси електронної пошти, імені, адреси), ви надаєте ці дані виключно на добровільній основі.

Введенням таких персональних даних, ви надаєте згоду на їх збір, обробку або використання для зв’язку з вами, для обробки контрактів або захисту ваших законних бізнес-інтересів, або для цілей, які ви вказали.

Дані не будуть збиратися, оброблятися чи використовуватись для будь-якої іншої мети. Ви можете відкликати цю згоду в будь-який момент у майбутньому. 

4. Як ми використовуємо ваші дані

Ми використовуємо зібрані дані, щоб надати вам необхідну продукцію та послуги, інформувати вас про іншу продукцію та послуги Б. Браун, а також для підтримки наших веб-сайтів та послуг (наприклад, для розсилання інформаційних бюлетенів).

Дані можуть використовуватися для наступних цілей:

  • Для відправки зразків, пропозицій, продукції та інформації
  • Для розробки нової продукції та послуг
  • Для реєстрації вас на конкурсах, програмах або пропозиціях згідно вашого запиту
  • Для надання інших послуг, які ми запропонували вам
  • Для обробки платежів за покупки та інші послуги
  • Для захисту від або виявлення можливих шахрайських операцій
  • Для надання користувачам спеціальних індивідуальних пропозицій без зобов’язань та інформації про продукцію та послуги компанії Б. Браун, якщо це дозволено законом
  • Для розробки та розповсюдження реклами, яка стосується особистих інтересів користувача
  • Для аналізу використання нашої продукції, послуг та веб-сайтів
  • Для проведення опитування на наших веб-сайтах
  • Для з’ясування, яким чином ви дізналися про наш веб-сайт
  • Для визначення ефективності нашої реклами
  • Для впровадження наших Загальних положень та умов діяльності та інших адміністративних операцій в рамках нашого бізнесу

5. Ваші права на захист даних як зацікавленого клієнта

Ваші права у співпраці з компанією Б. Браун включають наступне:

  • отримувати інформацію про сайт, відповідальний за зберігання даних про вас;
  • виправити некоректно збережені дані;
  • дані, які більше не потрібні, будуть видалені за умови, що вони не підпадають під обов’язкове збереження;
  • в будь-який час відкликати особисто надану вами згоду на обробку та використання ваших персональних даних, яка не вимагається обов’язковою до виконання юридичною нормою або прямо вимагається для виконання існуючих договірних відносин.

На ваше прохання ми повідомимо вас у письмовій формі та відповідно до чинного законодавства, чи зберігаємо ми будь-які ваші персональні дані, і якщо так, то які саме конкретні дані. Ми підсумували типи даних відповідно до §4е BDSG (Федерального закону Німеччини про захист даних) у нашому публічному процесуальному каталозі.

6. Захист неповнолітніх

Як правило, діти та особи молодші 18 років не повинні передавати нам персональні дані без дозволу батьків чи законних опікунів. Ми не вимагаємо персональні дані від дітей, і ми підтверджуємо, що ми не збираємо навмисно персональні дані дітей та не використовуємо ці дані будь-яким способом, а також не повідомляємо їх третім особам.

7. Передача даних через Інтернет

Інтернет – це відкрита, глобальна платформа. Через середовище, в якому працює Інтернет, та пов’язані з цим ризики, будь-яка передача даних здійснюється вами на ваш власний ризик. Інші правила (політики) можуть застосовуватися лише у випадку, якщо ми пропонуємо вам зашифрований маршрут передачі.

8. Заходи безпеки

Ми вжили значних запобіжних заходів для забезпечення безпеки ваших даних. Персональні дані, які ви ввели на HTML сторінках (контактні форми) і які зберігаються нами, передаються компанії Б. Браун у зашифрованому вигляді (SSL – Secure Socket Layer – протокол безпечних з’єднань) через мережу відкритих даних, а також зберігаються та обробляються в компанії Б. Браун.

9. Інформаційний бюлетень

Якщо ви зареєструвалися для отримання інформаційного бюлетеня, ваше ім’я та адреса електронної пошти будуть збережені нами. Ваша фактична адреса також буде потрібна, якщо бюлетень буде відправлятися поштою. Ваші дані обробляються лише з метою доставки вам необхідного бюлетеню.

Ваші дані не будуть використовуватися для будь-яких інших цілей. Також ваші дані не будуть передані третім особам.

Надсилаючи реєстраційний електронний лист, що містить посилання для підтвердження, наша система реєстрації також переконується, що ви дійсно хочете отримувати вибраний інформаційний бюлетень (подвійна процедура підтвердження вибору).

Ви можете відкликати вашу згоду на зберігання ваших даних та отримання інформаційного бюлетеню в будь-який час. Для цього ви можете скористатися посиланням, наведеним в електронних листах, які надсилаються вам, або ви можете скасувати підписку безпосередньо через наш веб-сайт.

10. Посилання

Ця політика конфіденційності застосовується до всіх даних, зібраних та опрацьовуваних компанією Б. Браун. У деяких випадках посилання направить вас із веб-сайтів Б.

Браун безпосередньо на веб-сайт іншого постачальника, відповідальність за вміст якого вже буде покладатися на відповідного провайдера. Зовнішні посилання позначаються відповідною стрілкою, яка показує вгору. Ми не беремо на себе відповідальність за дії зовнішніх веб-сайтів.

Коли ви залишаєте веб-сайти компанії Б. Браун, радимо вам ознайомитись із правилами захисту даних усіх веб-сайтів, перехід на які пропонується за посиланням.

11.  Cookies

Cookie – це невеликі текстові файли, які локально зберігаються у вашій системі. Вони не несуть загрози, не містять вірусів і лише використовуються для отримання інформації. Cookies дозволяють нам, наприклад, розпізнавати ваші уподобання, а отже адаптувати веб-сайт та його навігацію відповідно до ваших потреб.

Якщо ви відмовляєтеся від використання Cookies (таке налаштування можливе у вашому браузері), ви все одно можете продовжувати користуватися нашим веб-сайтом (хоча функціональність його може бути обмежена).

Додаткову інформацію про файли Cookies можна знайти тут.

12. Політика конфіденційності щодо використання Webanalytics

На цьому веб-сайті використовується Adobe Analytics, веб-аналітична служба Adobe Systems Software Ireland Limited («Adobe»). Adobe Analytics використовує файли cookie.

Якщо інформація про використання веб-сайту, що генерується файлом cookie, передається на сервер Adobe, тоді налаштування забезпечують анонімність IP-адреси перед геолокалізацією та заміну рідної IP-адреси перед збереженням.

Adobe використовує цю інформацію від імені оператора цього веб-сайту, щоб оцінити користування, складати звіти про діяльність веб-сайту для оператора сайту та виконувати додаткові послуги, пов'язані з використанням веб-сайту та Інтернету щодо оператора веб-сайту.

IP-адреса, передана вашим браузером у зв'язку з Adobe Analytics, не поєднується з іншими даними від Adobe. Ви можете запобігти збереженню файлів cookie відповідним параметром у вашому програмному забезпеченні браузера. Майте на увазі, що в цьому випадку ви не зможете повністю використовувати всі функції цього веб-сайту.

Крім того, ви можете запобігти введенню даних, створених файлом cookie, і посилаючись на використання вами веб-сайту (включаючи вашу IP-адресу) на Adobe, а також на обробку цих даних компанією Adobe шляхом завантаження та встановлення наявного плагіна веб-переглядача тут . Ми підписали контракт із компанією Adobe для обробки даних щодо контрактів та повною мірою виконали строгі вимоги німецьких органів захисту даних при використанні Adobe Analytics.

13. Плагіни соціальних медіа

Ссылка на основную публикацию